مطالب فنی و کاربردی
معرفی موتور ساید کرکره برقی
بهترین موتور برای کرکره برقی موتور ساید است و دلیل آن هم مزایای منحصر به فرد این موتور نسبت به دیگر انواع موتور کرکره برقی است.این موتور در اطراف کرکره نصب شده و دسترسی به آن بسیار آسان است و همین امر خدمات و تعمیر این موتور را راحت تر کرده است.همچنین سیستم خلاص کن موتور های ساید به دلیل زنجیری بودن بسیار مطلوب است.
این موتور ها قدرت بالایی دارند و برای ابعاد بزرگ تیغه مورد استفاده قرار میگیرند.همچنین میزان تردد این موتور بالا بوده و برای اماکن پر تردد مورد استفاده قرار میگیرد.موتور ساید در مدل های 300 ،600 ،800 و 1000 نیوتن ساخته میشود.میکروسوییچ روی این موتور حد بالا و پایین تیغه هارا تعیین میکنند و مدار فرمان جهت کنترل با ریموت مورد استفاده قرار میگیرد.
ولتاژ کاری موتور ساید کرکره برقی 220 و 24 ولت میتواند باشد.در مدل 220 ولت با قطع برق شهر کرکره از کار میافتد و میبایست از خلاص کن برای بالا و پایین کردن مرمره استفاده کرد.اما در مدل 24 ولت در صورت استفاده از باطری پشتیبان یا همان اصطلاحا یو پی اس در هنگام قطع برق نیز میتوان کرکره را منترل نمود.البته قیمت موتور کرکره برقی ساید یو پی اس دار نسبت به 220 بیشتر است.
معرفی موتور توبولار کرکره برقی
موتورهای توبلار یا تیوبلار (Tubular) به معنی تیوب شدن موتور داخل شفت (لوله) هستند. این نوع موتور کرکره برقی بدلیل اینکه بشکل لوله می باشند و درون رول کرکره قرار میگیرند فضای کمتری را نسبت به موتورهای ساید اشغال می کنند و جهت کرکره با تردد متوسط و وزن تا 140 کیلوگرم ( توبلار صنعتی تا 350 کیلوگرم ) توصیه می شوند. این نوع موتور کرکره نسبت به سایر موتورها از قیمت پایینتری برخوردار است ولی میزان تردد مجاز آنها نیز کمتر از موتورهای ساید می باشد.
موتور توبولار کرکره برقی از یک موتور استوانه ای شکل با طول حدود 50 سانتیمتر استفاده می کند که از یک طرف شفت، داخل شده و به وسیله پیچ به آن محکم و ثابت می شود. چرخش بخش متحرک موتور شفت را به گردش در می آورد و باعث جمع شدن تیغه ها به دور شفت یا باز شدن آنها می شود. با توجه به محدودیت فضای موتور، این نوع کرکره برای درب های با مساحت کوچک یا متوسط استفاده می شود.
موتورهای توبلار بدون شک پر استفاده ترین نوع موتور در کرکره برقی ها می باشند و دارای محبوبیت زیادی بین نصابان کرکره است. این موتور ها در وزن های ۳۰، ۸۰، ۱۰۰، ۱۲۰، ۱۴۰، ۲۳۰ و ۳۰۰ کیلوگرم موجود است. موتورهای توبلار به دو دسته سبک و سنگین (صنعتی) تقسیم می شود. مدل سبک که قدرت از 30 الی 140 نیوتن دارد و قطر لوله مورد نیاز آن (8) می باشد برای مکان های که عرض تیغه ها خیلی زیاد نیستند و کاربر احتیاج به کارکرد زیاد موتور ندارد استفاده میشود اما در مدل صنعتی که از قدرت 140 تا 300 نیوتن را دارا می باشد و نیاز به شفت (لوله) 11 دارد معمولا مورد استفاده برای درب های با عرض بالاتر تیغه و باز و بست شدن بیشتر درب استفاده قرار می گیرد.
موتور سنترال (مرکزی)
موتورهای سنترال یا مرکزی (Central Motor) یکی از انواع موتورهای کرکره برقی هستند. این نوع موتور کرکره برقی به دلیل سهولت در استفاده و کارکرد راحت برای تمامی افراد و همچنین به دلیل قابلیت نصب بر روی کرکرههای قدیمی بدون تعویض تیغه و قطعات، که میشود کرکره دستی را به برقی اتومات تبدیل کرد، مورد استقبال مخاطبان قرار گرفته است.
موتورهای سنترال کرکره برقی برای دربهای با وزن کم از ۱۵۰ کیلوگرم تا ۵۰۰ کیلوگرم و همچنین اماکنی با تردد روزانه پایین استفاده میشوند. موتور سنترال دارای منبع تغذیه ۲۲۰ ولت بوده و سیستم خلاص کن در هنگام قطع برق را نیز دارا است.