تفاوت جک های هیدرولیک و الکترومکانیک
جک درب پارکینگ معمولا به دو صورت هیدرولیک ویا الکترومکانیک تولید میشوند که از هر کدام برای شرایط خاصی استفاده میشود.هر کدام از این جک ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به معرفی هر کدام و تفاوت بین آنها میپردازیم.
جک پارکینگ هیدرولیکی
جک هیدرولیک وسیلهای است که در آن نیرویی بر روغن موجود در یک استوانه کوچک وارد میشود. این نیرو سبب میشود که روغن غیر قابل تراکم به استوانه بزرگ منتقل شود. روغن به پیستون استوانه بزرگ فشار میآورد و باعث بلند شدن بار روی استوانه (مثلا ماشین) میشود. مکانیزم کار ماشینهای جرثقیل ، و غیره نیز چنین میباشد که در عین سادگی ، کار مفید زیادی با بازده بالا انجام میدهد.
جک های هیدرولیکی عموما به منظور استفاده در مجتمع های مسکونی و اداری پر تردد استفاده می شوند. این نوع جک های هیدرولیکی از فشار روغن برای باز و بسته نمودن درب های پارکینگ استفاده می نمایند. از لحاظ ظاهری جک های هیدرولیکی تفاوت چندانی با مدلهای الکترومکانیکی ندارند اما قیمت این نوع جکهای درب اتوماتیک پارکینگ بسیار بالاتر از مدلهای الکترومکانیکی می باشد.در درب های هیدرولیکی برای امنیت بیشتر و جفت شدن لنگه ها بر روی هم از قفل برقی استفاده می شود.
یک برتری منحصر به فرد جک پارکینگ هیدرولیک آن است که در شهرهای سردسیری که جک های دیگر برای کارکرد مناسب مشکل دارند این جک که از روغن استفاده میکند بدون هیچ تغییر در عملکرد به کار خود ادامه می دهد.
جک پارکینگ الکترومکانیک
این نوع جک ها در مجمتع های مسکونی و اداری با تعداد واحد های کمتر از ۵۰ واحد بسیار پراستفاده می باشند. با توجه به درخواست زیاد برای این نوع جک ها شرکت های داخلی نیز اقدام به تولید اینگونه جک ها می کنند تا در این زمینه رقیبی برای سایر برندهای مطرح خارجی باشند.
این جک پارکینگی به وسیله چرخ دنده و گیربکس صورت می گیرد و به طور واضح مکانیزم عملکرد این محصولات بر اساس مکانیک و برق می باشد که در مقاله اجزای تشکیل دهنده جک پارکینگ به آن اشاره شده است. جک درب پارکینگ الکترومکانیکی از نظر ولتاژ به دو نوع ۲۴ و ۲۲۰ ولت تقسیم می شود.
جکهای درب پارکینگ الکترو مکانیک همان سیستم گیربکس مکانیکی است که حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل می کند. مکانیزم حرکت این جک ها رتو و چرخ دنده میباشد. رتور که داخل استاتور قرار دارد با خاصیت مغناطیسی حرکت میکند و چرخ دنده را میچرخاند .
چرخ دنده نیز هم که به شفت گیربکس متصل است حرکت چرخشی را به میل ماردان منتقل میکند و ان را میچرخاند.میل ماردان هم مانند یک پیچ بزرگ عمل میکند و مهره ماردان را که ان هم مانند یک مهره بزرگ ولی ثابت , بدون چرخش است را به جلو و عقب میراند .شفت استیل جک نیز که متصل به مهره ماردان است با عقب و جلو رفتن مهره ماردان روی ماردان حرکت کرده و درب را باز و بسته میکند.
جک های پارکینگ اتوماتیک الکترو مکانیکی قدرت مناسب و خوبی دارند و قیمت انها نیز در مقایسه با جک هیدرولیک پایین تر و به صرفه تر هستند و بیشتر نیز استفاده میشوند مانند جک یال X1.
اما نقطه ضعف این جک ها استفاده در منطق سرد سیر است (بیشتر از دمای 10- درجه)که عملکرد انها را مختل میکند که مهمترین دلیل ان هم سفت شدن گیریس داخل گیربکس و روی میل ماران میباشد که حرکت چرخ دنده و مهره ماردان را کند میکند و باعث میشود درب کامل با و بسته نشود.
در دمای بسیار بالا هم اگر تردد زیاد باشد باعث داغ کردن و متوقف شدن جک میشود.تا دوباره بعد از مدتی خنک شود و به کار بیفتد.یکی از ویژگی های خوب این درب ها، جدا بودن بخش مکانیکی از الکترونیکی آن است اما استهلاک این سیستم نسبت به سیستم هیدرولیکی بیشتر است و در نتیجه آسیب پذیرتر می باشد و زودتر باید جک تعمیر شود.
مزایای استفاده از جک هیدرولیک
جک درب پارکینگ هیدرولیک و الکترومکانیک هر دو انواع راه حل های عالی برای اتوماسیون و ایمنی در پارکینگ ها ارائه می دهند. اما هر کدام از این روش ها برای موارد خاصی قابل توصیه هستند. در ادامه به برخی از مزایای جک درب پارکینگ هیدرولیک نسبت به الکترومکانیک می پردازیم:
1. قدرت بالا:
جک درب پارکینگ هیدرولیک با قدرت بسیار بالا عمل می کند. این قدرت برای حمل و نقل و دریافت وزن بار سنگین تر از الکترومکانیک مناسب است. 2. عمر طولانی:
برخلاف سیستم های الکترومکانیک، جک هیدرولیک بدون استفاده از موتورها و قطعات الکترونیکی پیچیده عمل می کند. به همین دلیل، عمر طولانی و قابل اعتمادی دارد و احتمال خرابی کمتری دارد. 3. عملکرد بی صدا:
جک درب پارکینگ هیدرولیک هیچ نویزی تولید نمی کند. این به این معنی است که در صورت استفاده در نزدیکی منازل یا بخش های حساس، تزاحم کمتری ایجاد می کند و محیط زندگی را تحت تاثیر قرار نمی دهد.
4. کارایی بالا: جک های هیدرولیک به دلیل سیستم خودکار آنها، عملکرد سریع و دقیقی دارند. این به معنای کم شدن زمان مورد نیاز برای باز و بسته کردن درب ها و رانندگان صرفه جویی در زمان و انرژی است.
5. ایمنی بیشتر: به عنوان یک سیستم هیدرولیک، جک درب پارکینگ هیدرولیک دارای ایمنی بیشتری است. این سیستم ها معمولاً دارای قفل های مناسب و تجهیزات ایمنی برای جلوگیری از سقوط درب در شرایط غیرمنتظره هستند.
بهترین برندهای تولید کننده جک هیدرولیک
اگر قصد خرید جک درب پارکینگ برای تردد های بیشمار را دارید باید حتما جک هایی با عملکرد هیدرولیک تهیه نمایید این نوع جک ها فقط در محصولات خارجی یافت میشود و در ایران محصولی با موتور هیدرولیک تولید نشده است.از معروف ترین برندهای ایتالیایی که جک درب پارکینگ هیدرولیک تولید میکنند میتوان به برند فک ، فادینی، BFT اشاره کرد.
این برندها تولید کنندگان معروف جک های الکترومکانیک وهیدرولیک ایتالیایی هستند .مدل هیدرولیک برند فک FACC سری ۴۰۲ آن در دو مدل sbs و cbc آن میباشد.پر تنوع ترین جک های هیدرولیک را برند فادینی تولید و عرضه کرده است، که مدل های معروف آن هیندی ۸۸۰ اسپرینت و نوپی ۶۶ و هیندی ۸۸۰L آن میباشد.
تفاوت هیدرولیک و الکترومکانیک از لحاظ قیمت و امنیت
از فاکتور های مهم در مورد تفاوت این دو جک پارکینگی بحث قیمت و امنیت آنها است.همانطور که در متن بالا اشاره کردیم، جک های الکترومکانیک دارای کیفیت و عملکرد خوبی هستند و کشورهای مختلف مانند ایران، ایتالیا،آلمان،چین، و.... اینگونه جک هارا در اندازه های متفاوت تولید میکنند که معمولا بر حسب میزان قدرتشان برای مجتمع های کم تردد استفاده میشود.
پس از لحاظ قیمت جک پارکینگی میتوان آنها را از میان رده های اقتصادی تا متوسط پیدا کرد.اما جک های هیدرولیکی را تنها کشورهای آلمان و ایتالیا میتوانند تولید کنند و چون کیفیت و قدرتی بالاتر دارند و آپشن های آنها بیشتر و کامل تر است قیمت های بالایی را شامل میشوند.
از نظر امنیت هم باید گفت جک های هیدرولیکی به دلیل چفت شدن صد درصد دربها بر روی هم و سیستم های جلوگیری از فشار های خارجی اعتماد بالاتری را ایجاد میکند.
نکاتی که در انتخاب جک باید مد نظر قرارداد
وزن هر لنگه درب
تعداد تردد در شبانه روز
عرض هر لنگه درب