تگ و کارت RFID 125khz
تگ جاسوئیچی RFID 125khz
ویژگی های محصول
تگ جاسوئیچی آبی رنگ ۱۲۵KHZ فقط خواندن با شناسه از قبل برنامه ریزی شده و منحصر به فرد ، سازگار با تمامی دستگاه های ریدر RFID 125KHZ ، تگ های RFID در کنار ریدر RFID کاربرد گسترده ای در هوشمند سازی شامل کنترل تردد ، دستگاه های حضور غیاب ، سامانه های هوشمند ردیابی و سیستم های پرداخت مبتنی بر RFID دارند.
مشخصات فنی
وزن کالا: ۵/۲۵گرم
رنگ: ابی
Operating frequency: 125KHZ
Sensing distance: 2-4cm
Packaging Materials: ABS
Packaging Technology: Ultrasonic closed
مطالب کاربردی
تگ RFID چیست؟
شناسایی امواج رادیویی یا به اختصار RFID سیستمی است که هویت و نهاد یک محصول را از طریق اعداد سریالی به صورت بی سیم انتقال می دهد. در واقع این یک روش ذخیره سازی داده ها و بازیابی آن ها از طریق امواج رادیویی است. همچون بارکد که میتواند اطلاعات و داده های راجب محصول را ذخیره کند. تگ های RFID دارای شناسه های منحصر به فردی هستند که با سوابق پایگاه داده های انبار مطابق داده می شوند.
تگ های RFID دارای دو نوع فعال و غیر فعال هستند. تگ RFID غیر فعال دارای فرستنده نیستند و به سادگی امواج رادیویی را به آنتن گیرنده منعکس می کنند. تگ های RFID فعال در حقیقت یک میکروچیپ با یک آنتن هستند که روی محصولات نصب شده و اطلاعات را به کامپیوتر ها ارسال می کنند. تگ های RFID فعال عموما بر روی دارایی های بزرگ همچون اتومبیل ها و کانتینرهایی که محصولات را در مسافت طولانی حمل می کنند، نصب می شود. تگ های RFID غیر فعال به دلیل عدم تجهیز به منبع تغذیه درونی و فرستنده، نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند و از تگ های RFID فعال نیز ارزان تر هستند.
مفهوم شماره های روی تگ و کارت های 125k
بر روی کارت های EM (125kHz) یک شماره 18 رقمی چاپ شده است. این عدد 18 رقمی از دو بخش تشکیل شده است، بخش اول که شامل 10 رقم ابتدایی کارت می باشد شماره سریال اختصاصی کمپانی سازنده و 8 رقم انتهایی کارت، شماره کارت است که با استفاده از این 8 رقم می توان کارت را حذف یا اضافه کرد.
در برخی از اکسس کنترل ها امکان کد دهی یا حذف کارت با استفاده از شماره کارت وجود دارد. این قابلیت در اماکنی که نیاز به حذف یا اضافه کردن کارت بدون نیاز به حضور دارنده کارتِ مورد نظر باشد، مناسب است. برای این کار کافی است شماره کارت ها قبل از در اختیار قرار دادن آن ها به افراد، ثبت و نگه داری شود. در این صورت برای حذف کارت یا اضافه نمودن مجدد آن نیاز به وجود کارت نیست و با استفاده از شماره کارت به راحتی می توان اقدامات لازم را مبذول داشت.
بر روی تگ های جاسوئیچی نیز شماره ای حک شده است، توجه داشته باشید که این شماره 10 رقمی همان شماره سریال اختصاصی کمپانی سازنده است و از آن برای کددهی یا حذف تگ نمی توان استفاده نمود.
از آنجا که کاربردهای RFID بسیار متنوع است، تگهای RFID و روشهای دستهبندی آنها نیز بسیار متنوع است. یک روش معمول برای تقسیم تگها، دستهبندیشان به دو نوع قابل انعطاف و سخت است. نوع قابل انعطاف ارزانتر است. در طرف مقابل، تگهای سخت معمولاً مقاومتر هستند.
تگ مایفر
نام MIFARE از اصطلاح Mikron FARE Collection نام گرفته است، که Mifare علامت تجاری NXP Semiconductors برای مدارهای مجتمع و ماژول های خواننده است. فرکانس رادیویی را بکار می گیرند تا ارتباط بدون تماسی بین کارت و کارتخوان جهت قرائت کارت ایجاد نمایند.
یک دستگاه مبتنی بر Smartchips شامل یک میکروکنترلر امن جاسازی شده یا هوش معادل، حافظه داخلی و یک آنتن کوچک و همچنین رابط بدون تماس فرکانس رادیویی که ارتباط را برقرار می کند می باشد. رابط کاربری بدون تماس این امکان را فراهم می کند که کاربران به راحتی در فاصله کوتاه بین کارت و کارتخوان پذیرش خواندن کارت را فراهم می کند.
کارتهای مایفر بهعنوان کارتهای هوشمند شناخته میشوند و انعطافپذیری بیشتری نسبت به کارتهای RFID دارند. این کارتها از حافظه مناسبی برخوردار هستند و این حافظه را میتوان شخصیسازی کرد و تغییر داد، به همین دلیل برای آنها از لفظ کارتهای هوشمند مایفر استفاده میشود. البته هوشمند بودن کارتهای مایفر به دو دلیل اصلی است که اولین آن به قابلیت درج اطلاعات و حذف اطلاعات از حافظه آنها برمیگردد و دلیل دوم مربوط به نوع تراشه استفاده شده در کارت مایفر و قابلیتهای آن میباشد.
بهطورکلی کارتهای مایفر به دو دسته کلی تقسیمبندی میشوند: کارتهای مایفر ساده و کارتهای مایفر ترکیبی.
تگ های فعال در مقابل تگ های غیرفعال
تگ های فعال به آن دسته از تگ های RFID اطلاق می شود که بر روی برد اصلی آنان یک باطری نصب شده باشد .در زمانی که لازم است تگ RFID داده ذخیره شده در خود را برای بررسی کننده ارسال نماید ، از این منبع برای کسب توان لازم جهت انتقال داده استفاده می گردد ( مشابه نقش باطری موجود در تلفن های همراه ) . بدین دلیل ، تگ های فعال قادر به برقراری ارتباط با بررسی کننده هایی می باشند که دارای قدرت کمتری می باشند و می توانند اطلاعات را تا محدوده بیشتری نیز ارسال نمایند ( به عنوان نمونه ده ها متر) . علاوه بر این ، تگ های فعال عموما” دارای حافظه های زیادی نیز می باشند ( به عنوان نمونه تا ۱۲۸ کیلوبایت ) .
تگ های فعال در مقام مقایسه نسبت به تگ های غیرفعال بزرگتر بوده و از پیچیدگی بیشتری نیز برخوردارند . همین موضوع باعث شده است که هزینه تولید آنان بالا باشد . عمر مفید باطری موجود در تگ های فعال ، دو تا هفت سال پیش بینی می گردد.
تگ های غیرفعال ، دارای منبع تغذیه ای بر روی برد نمی باشد و قدرت خود برای ارسال داده را از سیگنال ارسالی بررسی کننده می گیرند . این وضعیت باعث می شود که اندازه تگ ها کوچک تر شده و هزینه های تولید نیز کاهش یابد .علاوه بر این ، تگ های غیرفعال محدوده کمتری را نسبت به تگ های فعال پوشش می دهند ( به عنوان نمونه چندین متر ) . با توجه به این که تگ های غیرفعال توان لازم جهت ارسال داده را از بررسی کننده خود می گیرند ، این نوع بررسی کننده ها لازم است دارای توان مناسبی باشند . تگ های غیرفعال دارای حافظه بمراتب کمتری نسبت به تگ های فعال می باشند ( در حد چندین کیلو بایت ) .
برخی از تگ های غیرفعال ، ممکن است دارای باطری از قبل تعبیه شده ای بر روی برد اصلی خود باشند که از آن برای کمک در ارسال سیگنال های رادیویی استفاده نمی گردد و کاربرد آن صرفا” فعال کردن مدارات الکترونیکی بر روی برد است.
به عنوان نمونه ، یک تولید کننده مواد غذایی ممکن است تگ های RFID مجهز به حسگرهای حرارتی را در سکوهای حمل بار نصب نماید تا بتواند حرارت محصولات را در حین حمل و نقل کنترل نماید. پس از افزایش درجه حرارت یک محصول خاص به یک سطح مشخص ، مشخصات آن توسط حسگر بطور اتوماتیک بر روی تگ ثبت می گردد . در ادامه و در زمان توزیع و یا فروش کالا ، از اطلاعات موجود در تگ به منظور بررسی صحت فرآیند حمل و نقل و انبارداری استفاده می گردد . این نوع حسگرهای جانبی ممکن است نیازمند یک باطری بر روی برد اصلی خود باشند تا بتوانند در زمان حمل و نقل و یا انبارداری وظایف خود را به درستی انجام دهند .
تگ های هوشمند (با قابلیت خواندن و نوشتن) در مقابل تگ های فقط خواندنی
حافظه فقط خواندنی حافظه ای است که نمی توان اطلاعات موجود روی آن را تغییر داد. تگ هایی که دارای این نوع حافظه می باشند، تنها یک بار (توسط تولیدکننده) و با حجم اندک (مثلا شماره سریال و یا شماره قطعه که ثابت می باشد) برنامه ریزی می گردند.
تگ هایی از نوع RW که تگ هوشمند نیز نام دارند. این تگ ها حجم ذخیره ی بالایی دارند و از حافظه هایی با قابلیت آدرس دهی استفاده می کنند که امکان تغییر مکان محتویات موجود در حافظه را فراهم می کند. اطلاعات موجود در تگ های RW را می توان مانند یک فلاپی دیسک، چندین بار پاک و مجددا نوشت. این تگ ها می توانند به منزله ی بانک های اطلاعاتی سیار درنظر گرفته شوند که اطلاعات مهمی را حامل می باشند. با توجه به کاهش اخیر هزینه ی تولید این گونه تگ ها و همچنین کاربرد گسترده آن ها، استفاده از سیستم های RFID روندی رو به رشد و با سرعت بالا پیدا کرده.
حافظه هایی با ویژگی یک مرتبه نوشتن و چندین مرتبه خواندن (WORM: Write – Once – Read – Many): این حافظه ها مانند حافظه های فقط خواندنی، قابل برنامه ریزی با حجم اندکی از اطلاعات ثابت هستند و امکان تغییر اطلاعات موجود برای یک مرتبه برای کاربر قرار داده شده است. کاربرد مناسبی برای این نوع تگ ها، در خط تولید و مونتاژ، برای ثبت تاریخ و یا مکان تولید (پس از تکمیل فرآیند تولید) می باشد.
استفاده همزمان از دو نوع حافظه فقط خواندنی و خواندنی/نوشتنی: برخی از تگ های RFID باتوجه به نوع کاربردشان می توانند از هر دونوع حافظه ی خواندنی و خواندنی/نوشتنی باشند که هرکدام از حافظه جایگاه مخصوص خود را دارند.